Tuesday

Undrar om jag bunkrat tillräckligt med studiemotivation för det här?

Skolstart

Hej godingar!
Imorse var det introduktion på Statskunskap A. Vi har föreläsningar i ett pampigt universitetshus och lärarna var riktigt inspirerande! Första delkursen är däremot inte lika rolig; politisk teori och just nu gottar jag mig i en tjock bok signerad Platon... Ajja, det är bara att hugga tänderna i den.
Trevlig kväll!

Norrköping

Det tog inte mer än en vecka innan det var dags för Norrköping igen. Man vill ju undvika att behöva köpa kurslitteraturen och eftersom allt var utlånat i Uppsala och LiU hade allt jag behöver så blev det en tågresa hemåt! =)
Förresten har jag blivit ägare till en liten mac och det känns finemang!

Everyday is partyday


Nu har jag installerat mig här på slöjmolnsvägen i Uppsala och börjat inse vad jag ger mig in på, och jag blir så nervös att jag pratar mer och mer om att hoppa av innan jag ens börjat. Det är då det är så fint att jag får bo här hos Angerbjörnarna och slipper ha ett lägenhetskontrakt och studentlån hängande över mig. Mycket hängande med den snygga donnan nedanför blir det ju.

Jag är genomförkyld och det tar sig uttryck i sådan där härlig rökhosta ni vet, så idag lekar jag och jossan här hemma och jag skippar från nollning. Hon lagar mat till hennes företag (matlådor till studenter, passande) och jag får andnöd när jag skrattar åt hennes skämt. Efter två dagar konstaterar vi att det är fint i Uppsala.


Student!

På måndag skulle jag flytta till Götabro för att gå Bibelskola Ichtus i fyra veckor. Sedan skulle jag gå ett par månaders språkkurs i Frankrike eller Spanien. Efter jul tänkte jag lite på att flytta tillbaka till London eller till Oslo för att jobba. Det var ju ändå en rätt bra plan, tyckte jag.

Men big nono... Tänk vad saker kan ändras fort! Igår fick jag ett brev som innehöll vetskapen om att fyrtioen personer mot alla odds hoppat av utbildningen jag trodde det var omöjligt att komma in på, och att lilla jag blivit erbjuden plats! Mer dyster reaktion efter ett positivt antagningsbesked får man nog leta länge efter för jag hade ju så mycket annat roligt på gång, men nu en dag senare har jag iallafall bestämt mig för att prova och åker upp imorgon!

Åh, kika på den här gullungen som älskar skor mer än någon fashiongirl kan;Tre väl spenderade hundralappar

Sol som bränner nacken och barndomsvänskap som klaffar trots att återseendena sker med milslånga mellanrum och timmar vid ett cafébord i mörka natten som fortfarande känns i blodet. Där varvas politiska diskussioner och livsfrågor med varma skratt och nyfikna blickar. Tusentals glödande ögonpar i svala småtimmar och pojkstreck som jagar flickeben surrar och känns välbekant i luften. I gryningen faller tunga ögonlock och två flickor vaknar en blåsig augustiförmiddag i ett bilbaksäte med en sån där tillfredsställande frizonglädje i magen. På mötet en omsorgsfull hand på ryggen och fuktiga ögonfransar som försöker byta bitterhet och besvikelse mot en kittlande förväntan inför de vita husen och nya människorna. Ett dygn värt att få bli svart på vitt för det verkar som att en sommar utan frizon är en höst utan tekoppar eller en vår utan håkan.


Välkommen till främlingsfientliga Europa?

Nu såhär i tider med mycket politik så kan man ju bli lite rädd.
Jag är lite svag för integrationspolitik. Nu finns det lagstadgade burkaförbud i Frankrike och Beligen, det ska bli enklare att utvisa just romer från Frankrike och det är möjligt att främlingsfientliga SD kickar ut Kristdemokraterna ur riskdagen efter valet.
Men har ni träffat på Geert Wilders?

Den här blondinen representerar idag Hollands tredje största parti:Lärde vi oss inte tillräckligt på fyrtiotalet eller?


RSS 2.0