Jösses, vad kulturell hon blivit















Det finns massa saker jag vill göra under mitt Londonår. Typ, bli engelskaproffs, snubbla över mannen i mitt liv, bli fitnesstjej, få en uppenbarelse om vad jag ska göra med mitt liv och så. Men på det stora hela, så ska jag uppleva och se London! Allt! Och det var historian om när Johanna gick och blev kulturell.

Igår hade jag och Stina en ledig förmiddag, och spenderade den på Victoria&Albert museum. Till skillnad från museum om stenar och mineraler, så var det här ganska underhållande. Ett konstmuseum från 1800-talet, och där fanns arkitektur, mode och smyckeshistoria, foto och alla sorters hantverk. Riktigt mäktigt ibland. Ska man vara kulturell i London, så är det här ett bra val. Och efteråt ska man äta wrap på Pret a Manger, delicious.

Ni får ursäkta halvtrista bilder ibland. Jag skulle ju gärna äga någon form av redigeringsprogram och så, men har en laptop som snart går i pension, så jag struntar i att ens påbörja jakten.

På återseende =)!


om sju veckor landar jag på skavsta. så ni vet.



En nyvaken och trött bebis.
Apsöt.

Den här jobbdagen har varit 11 timmar lång, jag är helt slut och tänker definitivt inte gå till gymmet ikväll! Idag målade jag HUGOS naglar ROSA. Kändes som en seger i ett land där pojkar önskar sig vapen i julklapp och tjejer dansar balett i  babyrosa kjolar och tiaror. Det har varit en toppen förstadag sedan familjen kommit hem igen, barnen har varit übersöta. Och jag sjunger igen. Trivseltecken nummer ett. Pappa drog en lättnadens suck när jag började nynna i luren, "det märks att du mår bra, nu har du börjat sjunga igen".

Mer uppdatering senare, nu ska jag äta middag. Jessica är inte bara egen företagare, gravid trebarnsmamma, miljövän och klassföreståndare, utan även himmelsk kock. Känn pressen!
<3


I min rutiga skjorta











Idag har det blåst något förskräckligt här i London. Men i övrigt, så har det varit en fantastisk dag. Jag och Karin har spenderat timmar i höstsolen, och för en gångs skull faktiskt bara varit hemma trots att det är helg. Jag är så glad att jag bor i East Sheen, tror det är en av de finare delarna av London. Richmond park ligger 10 minuter från huset och rent generellt är Sheen ett väldigt grönt och frodigt område, vilket jag kommer på mig själv med att uppskatta mer och mer varje vecka. Dessutom, så har det där gråregniga Londonvädret inte dykt upp än. Och det är ju ganska så jätteskönt.


Söndagsmorgon





1. När jag kom hem igår hade Gus&Bianca, 35+, förberett sig inför Halloween..
2. Idag dånar flygplanen från Heathrow, så halv åtta åkte gympaskor på och jag har haft en fantastisk söndagmorgon med favoritfrukost och långpromenad i  Richmond Park. Idag är det blå himmel, skinande sol, höstfärgade löv och fågelsång, och livet känns bara sådär fantastiskt som det gör ibland.


Ett par rader


Igårnatt satte sig familjen Andersen på ett plan till Grekland (visst är det gulligt att Hugo är flygrädd och vägrade åka mitt i natten för att piloten inte skulle kunna se nåt och krasha? Haha..) och igår kväll flyttade bror+flickvän in här och ska stanna en vecka. Trevligt med sällskap ändå, jag har vant mig vid en rätt hög ljudnivå nu att det känns riktigt ensamt så fort det blir tyst i huset. Men det är riktigt härligt att få en hel veckas ledighet alltså!

Idag har jag jobbat för två andra familjer och imorrn ska jag jobba för en tredje. Flickorna jag satt barnvakt för ikväll var sanslöst söta, och de hette något så fint som Florence, Mabel och Dulcie. Hallå?! Jag ska minsann döpa mina barn till något fint jag med!

Och förresten! Ni ser att bloggdesignen är ny? Karin ska ha cred, för ni som känner mig vet ju att jag inte kan sånt där... men visst blev det fint?! Tacktacktack.

Nu är hela min våning full med matos från paret två trappor ner, som lagar någon form av midnatts-middag. Frukost&kvällsmat-vanorna i det här landet tycker jag verkligen inte om. Saknar nästan vanlig svensk kvällsmat och frukost så jag dör.


Det var ett flitigt användande av den där vita halsduken senaste tiden...

 


Saturday










Igår åkte jag, Nikki och Josepha till Kensington, en av de sydvästra delarna av London. Vi strosade omkring på The Natural History Museum, vilket inte alls var lika tråkigt som jag borde tyckt eftersom vi mest tittade på stenar och skelett, och jag aldrig förstått charmen med några sådana där naturvetenskapliga ting överhuvudtaget. Kommer troligtvis aldrig göra det heller:). Men det är så sant det där, vad som helst kan bli roligt tillsammans med kompisar! Så det var rakt igenom trevligt faktiskt, och det fanns en korridor med vackra fåglar som var riktigt imponerande! 

En lunch och lite fönstershopping senare tog jag och Nikki oss till Leicester square för att haka på London Film Festival som är igång nu, hittade inget intressant och slutade upp på The Imaginarium of Doctor Parnassus. Förvirrande film minst sagt, det mest intressanta var att Heath Ledger försvann framåt slutet.. hmm? Så, inte värd massa pengar. Massa pengar kan man däremot lägga på 500 days of summer - klockren film! Helt stört bra.

På onsdag åker familjen till Grekland, så jag har en vecka ledigt.
Vet ni vad skönt det ska bli? Rena rama semestern jiho!
Puuuss


Två månader!


Födelsedag efter födelsedag, idag fyller jag två Londonmånader!

- Jag saknar kvällsmat. Här äter man middag kl 8. Sverige känns lite sundare..
- Saknar god mjölk och fil
- Det är ytterst trevligt att bara behöva ta en promenad på 10 sek för att komma till "centrum".
- Gillar Londons maffiga stadskärna
- Avskyr Marmite. Saltgegga på smörgåsen, ursäkta?!
- Lovar att aldrig mer klaga på Norrköpings busspriser
- Älskar dialekten...
- Har en superb värdfamilj och tre söta men krävande barnrumpor
- Längtar hem ibland
- Blir så varm i hjärtat av alla trevligheter här. Folk kallar mig darling och young lady!





Hoppas ni har fina liv. Höhö, puss.


Uppdatering




Att fylla 19 var riktigt trevligt!
Vaknade till blå himmel & solsken och med en present på köksbordet, cyklade till skolan och fick en ledig eftermiddag som jag förvandlade till en långpromenad i Richmond Park. Framåt kvällen fick jag chokladtårta och falsksång av familjen, födelsedagsmiddag med föräldrarna och till sist pubdejt med Stina, Karin och Mathilda. Mycket mysigt! Min svenska mobil gav dessvärre upp och jag har inte kunnat läsa ett enda födelsedags-sms! Trist!

Idag har varit desto lugnare, kom innanför dörren 4.30 imorse vilket förstås resulterade i en rejäl sovmorgon och frukost på fel sida av dygnet:). Klämde i alla fall in en fika med Nikki och Josepha från min klass innan vi återgick till våra viktiga barnvakts-uppdrag nu ikväll! Så här sitter jag nu med min tekopp i något som känns som minusgrader, huset blir svinkallt på kvällen!

Imorrn ska det ätas lunch i Chinatown, handlas fil i Svenska affären och ses kvalitétsfilm på bio.
Puss och hej sötisar:)


Birthday


Så imorrn är älskade 18 borta. Eller idag, beror på hur man ser det.
Kan vi stanna tiden nu? Jag älskar ju den här åldern.
Drömmar, möjligheter och oändlig frihet,
ni hör ju själva hur bra det låter? 
<3


Picadilly










Vi åkte till Picadilly, åt lunch i en enorm bokaffär, gick genom Burlington arcade och längs Bond street. Inget för au pair-plånböcker, men fönstershoppa funkar bra ibland. Jag är genomförkyld. Noll energi.
Godnatt...


Going red








Numera rödhårig! Jag gillar det :)
Frisörerna - fyra stycken - kämpade tappert med att övertala mig att bli
fruktansvärt korthårig, men jag vägrade litegrann. Jag gillar långt hår. De här bilderna är efter att jag fått det stylat och blivit fotad idag så jag tycker luggen är lite för platt och gillar det när det är lite mer busigt.
Men jag är nöjd o glad, att vara hårmodell är verkligen trevligt=)
Vad tycker ni om'et?


Va? Bara oktober?






Tycker ni jag är för tidigt ute?
Jag kan inte rå för det, för det här kommer bli den bästa julen någonsin.
Tänk vilken lycka att få se alla nära&kära igen:) Julklappsjakten har börjat!
Imorgon kommer bilder på min makeover. Det blev en rejäl en...
Nattinatti:)


RSS 2.0