Balen..


Haha, jag sitter liksom och väntar på att alla kunskapare ska börja slänga upp balbilder här i cyberspace!
Vår bal var alltså igår, och här är en liten inblick..Vi rullade dit i en sån här också, inte varje dag man åker cab så jag lekte lite filmstjärna.


Alla var så galet vackra. Jättefin kväll!


Fixfix..


Hejhå!
I skrivande stund sitter Sara i mitt fönster och får en makeover, så jag passar på att släppa ett blogginlägg. Vi ska åka röd cab till balen som hon fixat, det blir najs! Men det är för vaaaaarmt ute, jag kommer dö!

Jag har blivit prydd med gerbera i håret, och det här ska nog bli en trevlig kväll.

På återseende!

Me gusta!


Hemma igen!
Det har varit ett par riktiga toppendagar i Stockholm. Tripper som det här gör skolan riktigt rolig!

Vi har spelat spansk teater inför Kunskapsgymnasiet Globen, varit på tvåtimmars salsakurs, ätit jordens godaste tapas, myst på hotellrummet, dragit av ett par timmar på stan och ätit middag på en moské-tillhörande marockansk restaurang. Rena kulturupplevelserna. Och vi har en fantastisk lärare!

Jättekul! :)

Kväll


Ja vem hade tippat på ett politikinlägg egentligen, men jag tycker ju att det är så spännande!

Det här inlägget ska vigas åt bekymmer.
1. Jag har ingen studentklänning
2. Snälla säg att det är okej att köra på vita skor till lila klänning på balen?! Jag har inget annat.. Inga andra idéer heller för den delen. Svart känns sjukligt trist..
3. Och vill du följa med någonstans och göra något nytt i höst, så anmäl dig här nedan! ;P

Schlutt. På onsdag ska jag till huvudstaden med fem trevliga damer där teater, stadsstrosande, salsakurs och tapas står på planeringen. Känns så roligt!

EU-val och sådär


En sak som är fantastisk med att vara 18 är ju rösträtten. Halva nöjet med att vara myndig.. Däremot är det fruktansvärt svårt att veta vad man ska rösta på, det är ju som en djungel. Snubblade över denna artikel i dagens NT, och tänkte att det kanske vore nåt. En fattig student med rätt bra helhetsperspektiv, och som faktiskt håller med om att femdubbel lön för parlamentarikerna är lite väl lyxigt. EU-kritisk som jag är tycker jag det är vettigt att hålla EU utanför alla petitesser och jobba kring de större frågorna. Och egentligen, miljön är ju ganska viktig?


#1


Kristi flygare


Nu är skolan i princip slut och det är en sådan omställning att plötsligt ha en massa fritid. Igårkväll undrade jag verkligen vad man gör när man är ledig. Men Max behövde akuthjälp, och jag kände mig som räddaren i nöden när jag var där på en halvtimma!

Och eftersom jag inte behövde jobba idag, så har jag spenderat ett par timmar i affärer, och hittat så saaaanslöst fina klänningar! Och det finns så mycket fina långklänningar jag blev sugen på. Mums! Lär ju slänga upp en bild eller två på de jag köpte idag senare.

Trevlig Kristi himmelsfärd!Mm, banan. Har ni förresten hört att vissa säger Kristi flygare istället för himmelsfärd? Det var det roligaste på länge alltså!Jösses vad fint det är med långklänningar!

Och så snubblade jag över en helt fantastisk klänning att ha på lärarmiddagen eller något annat trevligt!SOS


bakom mina ögon finns en öken
tömd på saltvatten,
salt som svider när det forsar över själasåren,

jag resonerar som så
att ibland måste man byta ut vattnet,
så att algerna inte kväver det som skulle kunna växa till färgsprakande korallrev eller mätta ivriga laxar
så att det inte blir östersjön av'et

men det tar på krafterna att tömma en hel sjö.
låg med lila långklänning i sängen, kände mig som hon i min favoritfilm när hon ligger med slöjan i badkaret.
mörkt nog för att börja kunna se ljuset.
men också den villkorslösa kärleken som helt plötsligt började plåstra lite.

Välbehövda plåster.

Söndagskväll och mörka mascarastreck

Ikväll känner jag såhär igen,

och undrar om villkorslös kärlek kan överdoseras,
leda till fler tårar än leenden och bara vara allmänt ohälsosam.
som om man älskar tills man glömmer att bry sig.

Rättskunskap & matte C, hallelujacheck!

Nu har jag bara två kurser kvar + spanska!
Äntligen! Soon done!
Företagsekonomi, check!

   

Vet ni?


Jag har blivit sugen på att ge mig av på en volontärresa. Tänk vad mäktigt att få åka dit och konkret få göra skillnad! Lära analfabeter läsa&skriva, eller vara en trygghet för alla föräldralösa barn.. Och tänk vad mycket man skulle få ut av det. Ingen lyxig solresa i världen kan väl mäta sig med en sådan upplevelse?

Men det kostar.. massor. Då behöver jag verkligen slava rejält på Max i sommar.

Fast det lär ju vara så värt det!

Engelska, check

  

+3


Jag höll på att skriva ihop en fin lista på dagens plus och minus. Sedan tänkte jag att, näe! Vad ointressant. Kan iallafall säga att det slutade på plus tre, och det är bra =). Jag har varit hos Gabbie och fått håret testkört inför balen, lyckats sno på mig kläder jag gillar och det vankas födelsedagsfest.

Trevlig fredag!


Tankeröra,


Det här blev en sådan vuxenvecka helt plötsligt..
Jag har egen bil nu i veckan, tar alltså bilen till jobbet och käkar matlåda (liten pik mot max där, ja).

Tro det eller ej, men jag saknar skolan en hel del! Ännu mer ångest-ont i magen inför studenten..

Som avslutning, så kladdade jag ner lite tankar kring ett bibelställe tidigare idag. Det blev mest rörigt så det förblev ett utkast, men jag vill bara nämna det lite snabbt på nåt sätt ändå. Kände mig sådär jag-lägger-mig-i-sängen-och-gråter-uppgiven en stund igårkväll, och då brukar jag kika lite i Psaltaren.  Jag har en favorit för stunder som dessa, ett stycke i Psalm 55. Kanske är det för att situationen jag läste det i första gången träffade det väldigt konkret mitt i prick. David är väldigt lidande och vem som helst skulle nog kunna känna igen sig i det han skriver. Ingen vidare uppmuntran kan tyckas, men jag uppskattar att kunna känna igen mig i det jag läser, och samtidigt faschinerar han så. Efter över två spalter rent lidande kan han fortfaranda mynta Men jag förtröstar på dig som sista mening. Det må verka simpelt, men gräver man ner sig i vad det  står och tänker sig in i det han känner, då tror jag inte det är så simpelt. Utan ett bevis på en riktigt stark tro, som, som alltid, faschinerar mig.


Hehe, det där blev också rätt kort och rörigt. Men ja, poängen är att.. inte ens författaren till en av bibelns största böcker var på topp hela tiden. Ändå var hans tro rätt rejäl. Och... det känns bra?Mr. DuxburySenaste tiden har jag haft fina dagar. Grillkväll hos Karin, Valborg hos Kristin och sådär. Jag har sörplat te med gamla gänget långt inpå småtimmarna och igår så kikade jag på De Geerarnas musikal Ludwig. Och jag blir alltid lika imponerad och smått avundssjuk..

Och så till det bästa; jag har träffat en mr John Duxbury! En sådan välvillig själ jag knappast egentligen förtjänar! Han har varit på Sverigevisit och ska försöka klämma in mig i några Londontidningar och sen kanske jag bor där i höst. Är det inte sanslöst!!

Och det näst bästa; imorgon 8.30 befinner jag mig på Max och vänder burgare. Jag äger ett jobb..!


Hejdås =)


RSS 2.0